Photo by RODNAE Productions from Pexels

Истинска наслада в Боженци

Битови къщи за гости ТИНТЯВА и НЕВЕНА – с. БОЖЕНЦИ

Тинтява и Невена са битови къщи за гости в архитектурно-историческия резерват Боженци, на 15 км от гр. Габрово и на 201 км от гр. София. Местността е известна с богатото си историческо наследство и непокътната природа. Легенда разказва, че селото е основано от болярката Божана. Тя избягала от Велико Търново при превземането му и се заселила на това красиво място, което носи нейното име.

Тинтява и Невена ще Ви пренесат в епохата на Българското възраждане. Уютна битова обстановка, спокойствие и автентична атмосфера – това са само част от предимствата на българските къщи. През лятото можете да се насладите на планинската прохлада, а през зимата – селото ще се превърне в истинска зимна приказка за Вас и Вашата компания или семейство.

Капацитетът на двете къщи е 12 души. Невена разполага с една двойна стая и едно ателие, а Тинтява – с три двойни стаи и едно ателие.

Почувствайте домашния уют и се потопете в духа на Стара България!

Къща Тинтява има уникален архитектурен облик и разполага с две комфортно обзаведени стаи и едно ателие. На първия етаж се намира просторна механа с камина. Тя е обзаведена в типичен български стил и разполага с всичко необходимо за едно истинско празненство. В нея ще имате възможност да опитате екологично чисти продукти и да се насладите на традиционни български гозби.

Къща Невена е запазила изцяло боженските традиции и разполага с една стая, обзаведена в битов стил, и едно ателие. Стаите имат собствен санитарен възел и са оборудвани с телевизор и Интернет. Механата е разположена на първия етаж и има собствена камина, пред която можете да изпиете чаша вино с приятели.

 

Домакините преглагат за закуска: бухти, мекички, вита баница, принцеси, сандвичи, палачинки с домашно сладко (диви ягоди, вишни, круши, боровинки, истински шипков мармалад, мед), прясно мляко, сок, чай, кафе, плодове.

Цени:

Двойна стая - 80.00 лв.

Ателие - 100.00 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ

закуска, интернет и паркинг.

Нощувки Хотел От дата До дата Цена
1Тинтява и Невена2021-01-052021-12-2080 лв.