Photo by RODNAE Productions from Pexels

Balkan Peninsula

Balkan Peninsula

МАРШРУТ НА ТУРА: София, Белоградчик, Златибор, Колашин, Будва, Дуръс, Охрид, Битоля, Скопие, София

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 13 дни, 12 нощувки, 9 мото дни

Разстояние: 2100 км(1305мили)

Детайли за тура

Пет държави, на около 2100 км по Балканите през планини, реки, каньони, национални паркове по две морета и най-красивото езеро в Европа - Охрид. Преходи по живописни пътища с посещения на местни забележителности и културно-исторически паметници. По време на пътуването пред вас ще се отворят странни природни творения и явления.

 • Начало/Край: София
 • Настаняване: 4* хотел, 5* хотел
 • Дати: 13 септември - 25 септември 2021г.
 • Дестинации: София, Белоградчик, Златибор, Колашин, Будва, Дуръс, Охрид, Битоля, Скопие
 • Продължителност: 13 дни, 12 нощувки, 9 мото дни
 • Език на тура: Български, Английски, Руски,
 • Група: 4 - 8 души
 • Релефен характер: Планини, Панорамни пътища

Програма на тура по дни:

Ден 1. София - пристигане.

Пристигане в София - най-големият град и столица на България. Трансфер от летището до хотела. След вечеря ще се състой кратък брифинг за запознаване с маршрута и правилата. Градът е основан през 1 век. н. д. тук е възникнало римското селище Сердика, кръстено на тракийското племе сърд, обитавало този район, днес то продължава да се развива, превръщайки се в културен и икономически център на страната.

Ден 2. София - Белоградчик на около 240 км.

Започва приключението. Пътят минава по билото на Стара планина, включително Белоградчишките скали - природен феномен, чиято възраст е повече от 200 милиона години. Те обхващат зона с дължина 30 км и ширина около 6-7 км. Маршрутът включва посещение на една от най-живописните български пещери „Пещерата Магура”. Известна със своите дърворезби от бронзовата епоха, тази пещера е единствен по рода си праисторически паметник на изкуството в Югоизточна Европа. Пещерата е позната и изследвана още от времето на Римската империя и Средновековието.

Ден 3. Белоградчик - Златибор на около 350 км.

Сбогуваме се с Белоградчик и се отправяме към първата страна Сърбия, посещаваме античният град Ужице. Ще спрем да пренощуваме в курортния град Златибор.

Ден 4. Златибор - Колашин

На сутринта ще се отправим към изкуствено направеният град "Mećavnik“ създаден от Емир Кустурица който е сръбски режисьор, актьор и музикант. Градът е бил предназначен за снимачна площадка на няколко филма. Ще преминем границата с Черна гора. Крайната точка на нашия маршрут ще бъде град курортното градче Колашин.

Ден 5. Колашин - Будва

Днес нашият маршрут ще бъде най-богат, от изток на запад и от запад на юг, ще караме по най-живописния каньон Тара в Черна гора, ще посетим моста Джурджевич, който е една от атракциите на Черна гора, ще караме през националния парк Дурмитор и накрая ще посетим древният манастир Острог . Православните поклонници го посещават почти толкова често, колкото църквата „Гроба Господен“ в Йерусалим. В стените му са мощите на св. Василий Острожки, както и древен молитвеник от 1732 г. и църковни свещници от приблизително същия период. Ще завършим пътуването си в курортния град Будва.

Ден 6. Будва

Цял ден на заслужена почивка на лазурното крайбрежие на Адриатическо море, недалеч от стария град Будва. Всеки който има желанието може да посети античният град Будва или да се разходи по крайбрежната улица. На следващия ден ще ни бъде трудно да се разделим с тази красота!

Ден 7. Будва - Дуръс около 200 км.

На този ден се отправяме към Албания. Пътят минава по Адриатическо и Йонийско море. По пътя ще спрем до известната крепост Розафа в град Шкодра, след това обяд и крайна спирка в курортния град Дуръс.

Ден 8. Дуръс - Охрид

Днес ще отправим до Северна Македония. Ще преминем през столицата на Албания, град Тирана, ще преминем през два резервата след което ще се придвижим по езерото до крайната точка на дневния ни маршрут, Охрид. През 1980 г. град Охрид и Охридското езеро са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Максималната дълбочина на езерото е 288м. Вечерта ще се насладим на красивата природа и залеза на фона на езерото.

Ден 9. Охрид

Ще прекараме целия ден в релакс на Охридското езеро, близо до град Охрид. Почиваме, наслаждавайки се на чистотата на това езеро!

Ден 10. Охрид - Битоля на около 120 км с посещение на манастира Свети Наум

Днес ще караме през два национални парка Галичица, Пелистер и по две езера Охрид и Преспанско, ще се изкачим на прохода Хорске седло и ще имаме панорамна гледка към Охридското и Преспанското езеро. По пътя ще посетим най-стария манастир на Балканския полуостров - Свети Наум. Манастирът е основан през 893-900г. от Св. Наум Охридски, по-малкият ученик на Кирил и Методий, със съдействието на българските владетели Борис и Симеон. Ще имаме около час за разходка из територията на манастира, след обяд. При пристигане в Битоля, ние ще бъдем настанени в частен бутиков хотел със собствена винарна. Преди вечеря за нас ще бъде организирана дегустация на най-добрите вина от битолския регион.

Ден 11. Битоля - Скопие на около 250 км с посещение на каньона Матка

На сутринта се отправяме към красивия каньон, образуван от река Треска през природния резерват Ясен където ще се наслаждаваме на невероятни гледки. Пътят минава през планинската верига Стогово по езерото Козяк. Река Треска, протичаща през нея, образува красиви пейзажи, които привличат групи туристи. Обядът е насрочен в каньона Матка, красива живописна местност, разположена само на 30 минути от столицата Скопие. Там сме планирали разходка с корабче по река Треска.

Ден 12. Скопие - София 260 км

Днес се отиваме към България по планините Рила и Витоша. Обиколката завършва в София, където ще имате финална вечеря, където можете да споделите своите впечатления и снимки от завършеният мото тур с KHL Moto travel !!!

Ден 13. „Довиждане“ София

Закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летище София.

Цени за тура от:

Цена на водач:

 • BMW F 850 GS: 3800 EUR
 • BMW R 1250 GS:3930 EUR
 • BMW R 1250 GS Adventure: 3950 EUR
 • Личен мотор:2700 EUR

ДОПЪЛНИТЕЛНО

 • Придружител: 2700 EUR
 • Доплащане за единична стая: 600 EUR
 • Депозит за мотор: 2000 EUR
 • (Депозита се възстановява на 100% при връщане на мотора без щети или повреди след края на тура)

Резервации:

Първоначална вноска: 540 EUR при подписване на договор.

Предлагаме следните модели:

BMW f 850 gs 2020
BMW GS 1250 2020
BMW GS 1250 Adventure 2020

РЕЗЕРВИРАЙ

 • Трансфер от и до летище
 • Настаняване в 4*-5* хотели
 • Закуска и вечеря
 • Обяд по време на път
 • Превоз на багаж
 • Мотоциклед под наем
 • Професионален водач
 • Здравна застраховка
 • Екскурзия по време на тура
 • Сувенири
 • Пътни такси
 • Бензин
 • Ескортиращ бус

 • Самолетни билети
 • Лични разходи
 • Алкохолни напитки
 • Обяд по време на почивка

Нощувки Хотел От дата До дата Цена
124*/5*2021-09-132021-09-255280 лв.

Настаняване в 4*-5* хотели

– Сумата на наема включва и Застраховка „Гражданска отговорност“
– За мотоциклета се оставя възстановим депозит в размер на 2000 евро
– Съгласно условията на застраховката от 23:00 до 7:00 мотоциклетът трябва да се намира на охраняема територия. В противен случай покриването на щети, свързани с настъпили през това време злополуки, се поема от наемателя. При управление на мотоциклет под въздействието на алкохол и/или наркотици, наемателят носи пълна отговорност в случай на настъпили вреди.
– Начин на плащане: по банков път, в брой, с кредитна карта.
– При запазване на мотоциклет се извършва 100% предплащане.
– Минимален срок на наема: 48 часа.
– При задържане на мотоциклета с повече от 2 часа се начислява пълно плащане за нови 24 часа.
– За да запази мотоциклет, наемателят задължително представя паспорт, свидетелство за управление на МПС категория «А», както и демонстрира уменията са да управлява мотоциклета при неговото получаване.
– Минимална възраст на водача – 23 години.
– Минимален стаж с категория «А» – 2 години.
– Ограничение на пробега – 300 км/ден, всеки допълнителен километър – 0,50 евро без ДДС.
– Мотоциклетът може да се достави до всяка точка в България срещу допълнително заплащане.
– Мотоциклетът се предоставя на наемателя чист и с пълен резервоар, като следва да се върне в същото състояние, в противен случай сумата за направените разходи се покрива от депозита.
– При наем на мотоциклет за повече от 2 седмици – цената се договаря допълнително.