Photo by RODNAE Productions from Pexels

Macedonia

Macedonia

МАРШРУТ НА ТУРА: София, Скопие, Битоля, Охрид, Маврово, София

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 7 дни, 6 нощувки, 5 мото дни

Разстояние: 1200 км(746мили)

Детайли за тура

София – Скопие – Битоля – Охрид – Маврово – София

 • Начало/Край: София
 • Настаняване: 4* хотел, 5* хотел
 • Дати: 18 октомври - 24 октомври 2021г.
 • Дестинации: Скопие, Битоля, Охрид, Маврово
 • Продължителност: 7 дни, 6 нощувки, 5 мото дни
 • Език на тура: Български, Английски, Руски,
 • Група: 6 - 8 души
 • Релефен характер: Планини, Панорамни пътища

Програма на тура по дни:

Ден 1. „Добре дошли“ в София

Пристигане в София, най-големият град и столица на България. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел 4*/5*. В 18.00 ч. брифинг в лобито на хотела, на който участниците ще имат възможност да се запознаят помежду си, да се информират за акцентите на мототура, да получат изготвен пакет от необходими документи за пътуването и карта на маршрута. Вечеря в хотела и нощувка. Град София е един от най-старите градове в Европа. През VII-VI в. пр. н.е. тук възниква тракийският град Сердика (Сердон полис, Сердонополис или „град на сердите“). Силното влияние на Римската империя и местоположението на селището са предпоставки за бъдещето развитие на Сердика. През управлението на Марк Улпий Траян (98-117) Сердика процъфтява. Тя лежи на римския път Via Militaris, който и до днес е една от най-важните комуникационни връзки между Запада и Изтока. Повече от 140 години София е столица на България.

Ден 2. София - Скопие около 340 км

Закуска и освобождаване на хотела. В 08.30 ч. приключението започва. Днес потегляме към югозападната част на страната през планините Витоша и Рила, преминаваме граничния пункт Гюешево и навлизаме на територията на Северна Македония. Пътищата, по които преминаваме ще бъдат с много завои, през планините Осогово и Огражден, ще спрем за обяд в древния град Кратово и продължаваме до гр. Скопие, столицата на Северна Македония. Разходка из центъра. Настаняване в 4*/5* хотел вечеря, на която всеки ще може да сподели впечатленията си от изминалия ден. Нощувка.

Ден 3. Скопие– Битоля около 250 км с посещение на каньона Матка

Закуска и освобождаване на хотела. В 08.30 ч. се отправяме към приказно красивия каньон Матка, разположен край река Треска, само на 30 минути от град Скопие. Красивият каньон е една от природните забележителности в Република Македония и привлекателно място за много туристи, както и за любителите на скално катерене. Едно уникално вълшебно място шедьовър на природата, заобиколено от стръмни варовикови скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири. Разходка с лодка между отвесните скали с невероятни гледки. Обяд на територията на комплекс Матка. След обяда се отправяме към град Битоля. Пътят минава през планинската верига Стогово и езерото Козяк. Пристигане в Битоля. Настаневане в бутиков хотел с малка винарна. Дегустация на най-добрите вина от битолския регион. Вечеря и нощувка.

Ден 4. Битоля - Охрид около 120 км с посещение на древния манастир Св. Наум

След закуска и освобождаване на хотела в 08:30ч, се отправяме към двата национални парка Пелистер и Галичича и езерата Преспанско и Охридско, пресичайки прохода Хорске седло, ни очаква да видим прекрасни панорамни гледки към Охридското езеро, което е най-дълбокото езеро на Балканския полуостров - от 285 метра. Разделено е между Северна Македония и Албания. През 1980 година езерото заедно с неговото крайбрежие и град Охрид са обявени от ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Слизайки надолу по серпентина, която в миниатюра наподобява на пътя Трансалпина, ни води до най-древния манастир на Балканския полуостров - Свети Наум. Манастирът Св. Наум е разположен в югоизточната част на Охридското езеро, само на 30 км от град Охрид. Манастирът датира от края на 9 век, а негов основател е ученикът на Св. Кирил и Методий - Св. Наум. През вековете манастирът е преустройван няколко пъти, поради това сегашният му архитектурен облик е уникален. В манастира се пазят мощите на светеца Наум. Това място е една от най-посещаваните поклоннически дестинации в Северна Македония. Разглеждане на манастира и обяд. Маршрутът ни продължава по крайбрежния път на езерото до град Охрид. Вечерта ще се насладим на красивата природа и залеза на фона на езерото. Настаняване в хотел 4*/5*, вечеря и нощувка.

Ден 5. г. Охрид – г. Маврово около 120 км.

Закуска и освобождаване на хотела. В 08.30 ч. се отправяме към Самуиловата крепост. Самуиловата крепост или Самуиловата твърдина (Самуилова тврдина) e една от основните средновековни забележителности на Охрид извисяваща се над града, както и над едноименното езеро. Самуилова крепост е част от средновековна крепост, обграждала столицата на Първото българско царство Охрид. След разглеждането на крепостта, се отправяме към северната част на езерото до град Струга. Обяд. Маршрутът ни продължава към ски курорта Маврово, през националния парк и езерото Маврово. Настаняване в хотел 4*/5*, вечеря и нощувка.

Ден 6. Маврово-София около 350 км.

Закуска и освобождаване на хотела в 08:30ч. това е финалният ден от нашия тур тръгваме към гр.София, ще се предвижим по автомагистралата, но пътят няма да бъде скучен, ще имаме великолепна гледка към планински системи и хребети. Обяд. Турът ни завършва в София, където след като се настаним в хотела, ни чака заключителна вечеря, на която ще имате възможност да споделите вашите впечатления и снимки с останалите участници на тура и с KHL Mototravel!

Ден 7. Довиждане София

Закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летище София.

Цени за тура от:

Цена на водач:

 • BMW F 850 GS: 2100 EUR
 • BMW R 1250 GS:2200 EUR
 • BMW R 1250 GS Adventure: 2250 EUR
 • Личен мотор:1400 EUR

ДОПЪЛНИТЕЛНО

 • Придружител: 1400 EUR
 • Доплащане за единична стая: 350 EUR
 • Депозит за мотор: 2000 EUR
 • (Депозита се възстановява на 100% при връщане на мотора без щети или повреди след края на тура)

Резервации:

Първоначална вноска: 280 EUR при подписване на договор.

Предлагаме следните модели:

BMW f 850 gs 2020
BMW GS 1250 2020
BMW GS 1250 Adventure 2020

РЕЗЕРВИРАЙ

 • Трансфер от и до летище
 • Настаняване в 4*-5* хотели
 • Закуска и вечеря
 • Обяд по време на път
 • Превоз на багаж
 • Мотоциклед под наем
 • Професионален водач
 • Здравна застраховка
 • Екскурзия по време на тура
 • Сувенири
 • Пътни такси
 • Бензин

 • Самолетни билети
 • Лични разходи
 • Алкохолни напитки
 • Обяд по време на почивка

Нощувки Хотел От дата До дата Цена
64*/5*2021-10-182021-10-242738 лв.

Настаняване в 4*-5* хотели

– Сумата на наема включва и Застраховка „Гражданска отговорност“
– За мотоциклета се оставя възстановим депозит в размер на 2000 евро
– Съгласно условията на застраховката от 23:00 до 7:00 мотоциклетът трябва да се намира на охраняема територия. В противен случай покриването на щети, свързани с настъпили през това време злополуки, се поема от наемателя. При управление на мотоциклет под въздействието на алкохол и/или наркотици, наемателят носи пълна отговорност в случай на настъпили вреди.
– Начин на плащане: по банков път, в брой, с кредитна карта.
– При запазване на мотоциклет се извършва 100% предплащане.
– Минимален срок на наема: 48 часа.
– При задържане на мотоциклета с повече от 2 часа се начислява пълно плащане за нови 24 часа.
– За да запази мотоциклет, наемателят задължително представя паспорт, свидетелство за управление на МПС категория «А», както и демонстрира уменията са да управлява мотоциклета при неговото получаване.
– Минимална възраст на водача – 23 години.
– Минимален стаж с категория «А» – 2 години.
– Ограничение на пробега – 300 км/ден, всеки допълнителен километър – 0,50 евро без ДДС.
– Мотоциклетът може да се достави до всяка точка в България срещу допълнително заплащане.
– Мотоциклетът се предоставя на наемателя чист и с пълен резервоар, като следва да се върне в същото състояние, в противен случай сумата за направените разходи се покрива от депозита.
– При наем на мотоциклет за повече от 2 седмици – цената се договаря допълнително.