Photo by RODNAE Productions from Pexels

Екскурзия до ГРУЗИЯ и АРМЕНИЯ 2021г. *ПОТВЪРДЕНА!


ГРУЗИЯ - АРМЕНИЯ


Дата: 30.04 - 06.05.2021г.   ПОТВЪРДЕНА
Престой: 7 дни/6 нощувки
Цена от: 2530 лв.
Всички дати по програмата: 30.04.2021; 22.05.2021; 19.06.2021г.

Маршрут: София – Истанбул – Тбилиси – Мцхета – Уплисцихе – Гори – Кахети – Дилижан – Езерото Севан – Гарни – Ереван – Тбилиси – Истанбул – София


ЦЕНИ:

Настаняване/Дати

30.04 - 06.05.2021

22.05 - 28.05.2021

19.06 - 25.06.2021

Възрастен в двойна стая

2530 лв.

Единична стая

2825 лв.


ПРОГРАМА:

1-ви ден  София – Истанбул – Тбилиси

Среща на летище София, Терминал 2 в 07:50ч. Отпътуване за Истанбул с полет на Turkish airlines в 09:55ч. Кацане на летището в Истанбул в 11:25ч. Полет за Тбилиси с Turkish airlines в 13:10ч. Пристигане на летището в Тбилиси в 16:30ч. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден  Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе - Тбилиси

Закуска. Посещение на Мцхета – където някога е била първата столица на Грузия, а днес е град-музей, включен в Списъка с културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на манастира „Джвари“, откъдето ще се насладим на пленителна гледка към целия град и мястото, където се събират двете реки – Мтквари и Арагви. Спирка при храма „Светишковели“. Посещение на Гори – сърцето на Източна Грузия и родно място на Сталин. Посещение на Музея на Сталин. Следва да посетим Уплисцихе – антично селище, построено в скала, което е едно от първите населени места в Грузия. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден  Тбилиси – Кахети – Дилижан

Закуска. Отпътуване за Кахети – регион, известен с производството на вино. Посещение на Сигнахи – „Градът на любовта“, известен със своята архитектура в стила на Южноиталианския класицизъм. Ще имате възможност да се разходите из красивите малки улички с прекрасни гледки към долината Алазани. Дегустация на местно грузинско вино. Посещение на манастир „Бодбе“, където се намира гроба на Св. Нино, просветителка на Грузия. В района се намира и чудотворния извор на Св. Нино. Отпътуване за Армения. Спирка при средновековния манастир „Агарцин“. Пристигане в Дилижан – село, известно с изкуството, занаятите, пленителна природа и чистия въздух. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден  Дилижан – Езерото Севан – Ереван

Закуска. Посещение на езерото Севан – едно от най-високо разположените сладководни езера в тази част на света на надморска височина от 1900 метра. Отпътуване към Каньона на река Азат за посещение на скалния манастир „Гегхард“. Село Гарни, добре познато с храма „Гарни“, единственият запазен пример за елинистична архитектура в района. Настаняване в Ереван. Вечеря и нощувка.

5-ти ден  Ереван – Арарат – Ереван

Закуска. Отпътуване за провинция Арарат, където се намира едно от най-светите места в Армения – манастирът „Хор Вирап“, откъдето се открива зашеметяваща панорамна гледка към връх Арарат. Връщане в Ереван и посещение на Историческия музей на Армения. Обиколка на Ереван – Каскадата, Опера и Балетен театър, Булевард „Мащоц“, Площад на Републиката. Посещение на фабрика за коняк „Арарат“ и дегустация на местен арменски коняк. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден  Ереван – Тбилиси

Закуска. Отпътуване за Грузия. По пътя спирка при Средновековния университет Санаин и манастир Хагпат. Обиколка на Тбилиси – Самеба, най-голямата църква в града и символ на модерните православни традиции на Грузия. Разходка в историческата част на града, разположена на панорамен хълм, където ще видим църквата „Успение Богородично“ (Църква „Метекхи“) и статуята на създателя на Тбилиси Цар Вакхтанг I Горгазали. Мостът на Мира – проектиран от известен италиански архитект, един от най-известните символи на града, Площад „Мейдан“ – мястото, където се е намирал Стария пазар на Тбилиси, Легхвтахеви – малък водопад, парченце „непокътната“ природа в сърцето на модерния град. Посещение на известния кралски комплекс от серни бани, разположен върху топъл минерален извор, една от главните атракции в Стария град. Изкачване с лифт до „Нарикала“ – антична крепост над столицата, построена през 4.век, от която ще се насладите на впечатляваща гледка към целия град. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден  Тбилиси - Истанбул – София

Закуска. Трансфер до летището на Тбилиси. Полет към Истанбул с авиокомпания Turkish Airlines в 10:30ч. Пристигане в Истанбул в 12:05ч. Полет от Истанбул за София в 13:30ч. Пристигане в София в 14:50ч.

Забележка:

Цената е валидна за група от минимум 15 туристи.
При 12 записани екскурзията може да се осъществи с доплащане от 85 лв.
Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит – 10% от пакетната цена на екскурзията (внася се при записване);
 • Втора вноска до 45 дни преди заминаване – 30% от пакетната цена;
 • Окончателно плащане 60 % от цената – до 30 дни преди заминаване;

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване;
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 45 дни преди отпътуване – без неустойка;
 • От 44 ден до 35 ден преди отпътуване – неустойка в размер на депозита (250 лв.);
 • От 34 ден до 30 ден преди отпътуване – внесените суми до момента;
 • От 29 ден до 15 ден преди отпътуване – неустойка в размер 80% от пакетната цена;
 • При 14 и по-малко дни преди отпътуване (включително неявяване) – 100% неустойка;

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през януари 2021. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Местна валута – грузински лари; арменски драм;

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
РЕЗЕРВИРАЙ

 • Самолетен билет София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул – София с авиокомпания Turkish airlines, включени летищни такси и багаж – чекиран куфар до 30кг + ръчен багаж до 8кг;
 • Трансфери летище – хотел – летище и транспорт по маршрута;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Bridge 3* (или подобен) в Тбилиси;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Armenia BB Guesthouse 3* (или подобен) в Дилижан;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Cascade 3* (или подобен) в Ереван;
 • Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени входни такси за посещаваните обекти;
 • Водач – екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване;
 • Местен екскурзовод на английски/руски език по време на туристическата програма (гарантиран превод на български език);
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД „ЕВРОИНС”;

 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
   

Нощувки Хотел От дата До дата Цена
63*2021-04-302021-05-062530 лв.