BG | EN
DanTea
 
«
»
 

   

 

 

 
Начало » Екскурзии » ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА Принтирай

ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА

Маршрут: СОФИЯ-ВИЕТНАМ-КАМБОДЖА-СОФИЯ
Вид:
Транспорт: Plane
Нощувки: 7

Цени от: 3669 лв

Описание

Виетнам и Камбоджа

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин /Сайгон/ , 7 обяда, 1 вечеря и богата екскурзоводска програма в Ханой, Халонг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Настаняването е в хотели 4 звезди и круизен кораб 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Търкиш Еърлайнс“ през Истанбул. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПЪРВИ ДЕН – при екскурзията от 29.03.2018 г. - 21:40 ч. полет на авиокомпания „Turkish airlines“ за Истанбул. 23:30 ч. - кацане в Истанбул. 02.15 ч. - излитане за Ханой. Нощен полет.
При екскурзията от 05.11.2018 г. - 21:15 ч. - полет на авиокомпания „Turkish airlines“ за Истанбул. 23:50 ч. - кацане в Истанбул. 02.40 ч. - излитане за Ханой. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – 16:20 ч. при екскурзията от 29.03.2018 г. или 20:45 ч. при екскурзията от 05.11.2018 г. - кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой.* Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 4*. Нощувка в Ханой.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой. Обиколката започва от  мемориалния комплекс на Хо Ши Мин. Разходката продължава с президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първия виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храмът „Нгок Сон“. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за  Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонга). Посрещане с коктейл за добре дошли. Разходка из легендарния залив. Обяд на борда на кораба. Следобед едночасова разходка с бамбукова лодка или с каяк около плаващото рибарско селище Вунг Виенг. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани на белия пясъчен плаж Бан Чан Бийч. Завръщане на кораба. Корабът ще отплава към района на Конг До, където ще пусне котва за пренощуване. Вечеря. Свободно време или възможност да се включите в различни дейности като риболов, караоке и различни игри. Нощувка на борда на кораба.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

ПЕТИ ДЕН – 6:30 ч. - възможност да се включите в клас по Тай-Чи, воден от професионален инструктор. Закуска. В 8:00 ч. разглеждане на пещерата Тиен Кан Сон , разположена в центъра на красия залив Халонг, една от най-красивите и интересни пещери в региона. Освобождаване на каютите. Възможност за релакс или наблюдение на карвинг демонстрация върху плодове. Обяд. Напускане на кораба. Трансфер до летището в Ханой за полет до Сием Реап, Камбоджа. Кацане на летището в Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка в Сием Реап.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том. Градът е известен с монументалните си укрепителни стени и порти от скулптури на човешки лица, свързани перпендикулярно помежду си с две улици, водещи към основния храм „Бапуон”. Разглеждане на храма, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Обиколката продължава с посещение на Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Следобед разглеждане na най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Нощувка в Сием Реап.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с малко кану през гъста растителност в близост до местните къщи. Обяд. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Пристигане в Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Хо Ши Мин.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризова хартия, кокосови бонбони и пуканки. Посещение на занаятчийско селище, където можете да станете свидетели на процеса на изработка на оризово фиде, рибен сос, соев сос и готварска сол. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин: музея на останките от войната, катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на обединението и Бившият президентски дворец на Южен Виетнам. Трансфер до летището за полет на авиокомпания „Turkish airlines“. 21:40 ч. при екскурзията от 29.03.2018 г. или 18:25 ч. при екскурзията от 05.11.2018 г. – полет Хо ши Мин – Истанбул.

ДЕСЕТИ ДЕН – при екскурзията от 29.03.2018 г. – 04:40 ч. - пристигане в Истанбул. 07:50 ч. - излитане от Истанбул. 09:05 ч. - кацане на Терминал 2 на летище София.
При екскурзията от 05.11.2018 г. – 05:30 ч. - пристигане в Истанбул. 08:35 ч. - излитане от Истанбул. 08:50 ч. - кацане на Терминал 2 на летище София.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

ДАТИ И ЦЕНИ:

до 15.08.2018 г.
05.11.2018 - 14.11.2018 3829 лв. 3669 лв.

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория Хотели 4*
до 15.08.2018 г.
Хотели 4*
след 15.08.2018 г.
цена на възрастен в двойна стая 3669  3829 лв.
цена на човек в индивидуална стая 4207  4367 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 3227  3227 лв.

Примерни хотели по програмата:


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Забележка:

 • За пътуването се изискват визи и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
 • Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 125 долара, издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см;
 • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;

Полетно разписание за 29.03.2018
София – Истанбул – 21:40 ч. – 23:05 ч.
Истанбул - Ханой - 02:15 ч. - 16:20 ч. на следващия ден
Хо Ши Мин - Истанбул - 21:40 ч. - 04:40 ч. на следващия ден
Истанбул – София – 07:50 ч. – 09:05 ч.

Полетно разписание за 05.11.2018
София – Истанбул – 21:15ч. – 23:50 ч.
Истанбул - Хо Ши Мин - Ханой - 02:15 ч. - 20:45 ч. на следващия ден
Хо Ши Мин - Ханой - Истанбул - 18:25 ч. - 05:30 ч. на следващия ден
Истанбул – София – 08:35 ч. – 08:50 ч.

Продължителност на полетите за дата на тръгване 29.03.2018:
София – Истанбул - около 1 ч. и 25 мин.
Истанбул – Ханой - около 10 ч. и 05 мин.
Хо Ши Мин – Истанбул - около 11 ч.
Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин

Продължителност на полетите за дата на тръгване 05.11.2018:
София – Истанбул - около 1 ч. и 35 мин.
Истанбул –Хо Ши Мин - Ханой - около 14 ч. и 05 мин.
Хо Ши Мин –Ханой - Истанбул - около 15 ч. и 05 мин.
Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин

Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Допълнителна информация:

 • Цените на организираните екскурзии са пакетни, и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;
 • При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение или намаление следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената е от изключителната компетентност на туроператора.
 • Екскурзията се осъществява при при минимум 15 туриста.
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум туристи - 10 дни преди определената начална дата.

Анулационни условия:

 • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

 • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
 • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
 • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
Цената включва

 • Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София
 • Летищни такси
 • Самолетни билети за вътрешните полети:
  • Ханой – Сием Реап в икономична класа
  • Сием Реап – Хо Ши Мин в икономична класа;
  • Включени летищни такси;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Описаната туристическа програма;
 • Транспорт по описаната програма с туристически микробус / автобус;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Ханой;
 • 1 нощувка борда на круизен кораб;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Сием Реап;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Сайгон;
 • Хранения, описани по програмата: 7 закуски, 7 обяда, 1 вечеря;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език с превод от водача на български.

Цената не включва

 • Такса за издаване на виетнамска виза - 125 долара;
 • Такса за издаване на камбоджанска виза - 30 долара;
 • Напитки;
 • Бакшиши;
 • Мед. застраховка – 20 лв;
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
 • Разходи от личен характер.
 

Нощувки

Хотел

от дата

до дата

Цена лв

7 4* 2018-11-05 2018-11-14 3669
 
Copyright © 2006 Dan-Tea Travel Agency Ltd.                   Web Gravity, Web deisgn. Multimedia, Development, SEO, Print, Design otdel.eu